Henk Dorèl, zanger

Opa Henk Doreleijers was zanger. Toen hij ging zingen bij de radio in Hilversum, vond men zijn naam te lang. ‘Dan maken we hem korter’, zei opa. Sindsdien heette hij Henk Dorèl. Zingen was zijn lust en zijn leven. Zijn stem is vooral bekend gebleven door Hup Holland Hup, het refrein van een lied dat de KRO bij elke voetbalwedstijd op de radio liet horen. 

Marcel Dorèl fotograaf en grafisch vormgever

Mijn vader Marcel Dorèl wist niet beter dan dat Dorèl zijn achternaam was. Marcel werd fotograaf in Hilversum en vervolgens grafisch vormgever in Groningen. Hij richtte een studio voor grafische vormgeving op met de naam Studio Dorèl. Zijn specialiteit was het vormgeven van boeken.

Melle Dorèl   Melle Doreleijers  IT-specialist en uitgever

Ik heette Melle Dorèl, totdat ik naar de middelbare school ging en ontdekte dat mijn officiële achternaam Doreleijers was. Hetzelfde overkwam mijn zus Rosa Doreleijers. Wij moesten wennen aan de lange achternaam, maar tegenwoordig zijn wij er trots op. Ik ben geen zanger, ontwerp ook geen boekomslagen, ik ben IT-specialist geworden. Wat heb ik dan met kinderboeken? Ik lees mijn dochters elke dag voor, het liefst uit boeken waar liedjes in staan, zodat we gezellig samen kunnen zingen.

https://muzikum.eu/nl/henk-dorel/biografie